Actie voor hijsen regenboogvlag op Schouwen-Duiveland

De LHBTI-gemeenschap op Schouwen-Duiveland is teleurgesteld dat de gemeente blijft weigeren de regenboogvlag te hijsen op Coming Out Day op 11 oktober. Vanavond praat de gemeenteraad over de manier waarop de gemeente discriminatie kan bestrijden. Ook het hijsen van de vlag komt aan de orde.
Actievoerders hingen regenboogvlaggen bij het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland.
Actievoerders hingen regenboogvlaggen bij het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. © Jelt Pekaar
Vertegenwoordigers van de LHBTI-gemeenschap op Schouwen-Duiveland hebben gisteren actie gevoerd om raadsleden te overtuigen voor het hijsen van de vlag te stemmen en meer te doen om LHBTI-ers in de gemeente te steunen. Ze hingen zelf regenboogvlaggen op.

Pijnlijk voor het imago

De afgelopen jaren hebben vertegenwoordigers van de LHBTI-gemeenschap samen met de gemeente en de GGD gewerkt aan een plan, dat vervolgens door het college in de prullenbak werd gegooid. Het hijsen van de regenboogvlag zou onder druk van de SGP uit het plan zijn geschrapt. "Het gezamenlijk opgestelde beleidsplan is volledig kaalgeplukt, waardoor er nu een symbolistisch en nietszeggende beleidsvoorstel ligt. Na al dit harde werk is dit heel pijnlijk voor de LHBTI-gemeenschap en voor het imago van ons eiland."