Restauranthouder wil zijn porseleinen borden terug

Honderden borden van restaurant 't Polderhuis zwerven ergens in Zeeland rond. Chefkok Filip Meul vraagt mensen die de afgelopen tijd een maaltijd afhaalden bij zijn restaurant in Moerbeke-Waas om de borden terug te brengen.
Restaurant 't Polderhuis
Restaurant 't Polderhuis © Google Maps
"Vijfhonderd van mijn borden ben ik kwijt", vertelt Meul. "Ik weet niet waarom mensen ze niet terugbrengen. Misschien is het nonchalance. Ze denken misschien: ik breng ze wel weer terug als ze open zijn, maar als iedereen dat doet, ben je zo een paar honderd borden kwijt." Meul schat dat veertig procent van de afhalers in zijn restaurant, dat net over de grens bij Koewacht ligt, Nederlanders zijn.

Plastic

Hij serveert zijn gerechten het liefst op porselein. "We snijden de carpaccio bijvoorbeeld vers. Dat smaakt totaal niet van plastic." Borg vragen voor de borden zag hij niet zitten. "Met een gezin ben je dan al snel vijftig euro kwijt. Veel mensen hebben dat niet." Meul is grote witte borden kwijt, blauwe borden en schalen waarin mensen een vispannetje meenamen. Hij roept iedereen op de borden terug te brengen voor 9 mei, als ook in België de terrassen weer opengaan.