Verlamde Dick start website met muziekrecensies: 'Ik wil mensen enthousiast maken'

Dick van der Heijde uit Kapelle is verlamd en kan alleen nog maar knipperen met zijn ogen. Het belet hem niet om, na het eerder schrijven van twee boeken, nu te starten met een eigen site met zijn recensies van rockalbums.
Verlamde Dick start website met muziekrecensies
De 58-jarig Dick is vertrouwd met de muziekwereld. Voor zijn verlamming door een herseninfarct, zo'n dertig jaar geleden, speelde Dick saxofoon in verschillende bands en componeerde hij muziek. Toen dat niet meer kon verzamelde hij ruim 2500 cd's en begon hij in 2002 met het maken van muziekrecensies voor onder andere Progwereld.
Sindsdien schreef hij al 600 recensies van albums, maar nu vindt Dick het tijd voor een eigen website. En dat terwijl ieder woord moet worden gespeld via het alfabet, waardoor één letter al een halve minuut duurt. Met hulp van een computerprogramma gaat het wat sneller, maar een complete recensie schrijven kan daardoor dagen duren.
Dick van der Heijde
Dick van der Heijde © Omroep Zeeland
Het is een tijdrovende zaak, waarbij ook een begeleider moet helpen. Toch geeft Dick niet op, want hij gaat geen uitdaging uit de weg. "Daar hou ik van." De website Prog & Rock is sinds vandaag officieel in de lucht.
Ik ben altijd dankbaar wanneer mensen nieuwe muziek leren kennen door mijn recensies
Dick van der Heijde
Dick luistert vooral 's nachts muziek. Aan een paar uur nachtrust heeft hij genoeg, waardoor hij dan veel tijd heeft om muziek te luisteren. Ieder nummer wordt door hem laag voor laag afgepeld, waardoor ieder instrument onder het vergrootglas wordt gelegd.
Op dit moment staan er vier recensies op zijn site, maar Dick wil ongeveer iedere week een nieuwe plaatsen. Allemaal bedoeld om rockers enthousiast te maken voor het genre. "Ik ben altijd dankbaar wanneer mensen nieuwe muziek leren kennen door mijn recensies."