Ook met Van Drongelen blijft Hamburger SV zonder zege

Hamburger SV, de club van voetballer Rick van Drongelen uit Axel, heeft al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Donderdagavond speelde HSV met 1-1 gelijk tegen Karlsruhe SC. Van Drongelen speelde de hele wedstrijd. HSV liet opnieuw kostbare punten liggen in de strijd om promotie naar het hoogste niveau.
voetbal Hamburger SV Karlsruhe SC Rick van Drongelen
Rick van Drongelen (r) probeert Marco Thiede (Karlsruhe SC) uit scoringspositie te houden © ANP
Voor Van Drongelen was het zijn eerste basisplaats nadat hij lange tijd ontbrak. Eerst was de Zeeuws-Vlaamse verdediger acht maanden uit de roulatie door een kruisbandblessure.
Bij zijn rentree in maart liep hij een scheurtje in zijn enkelband op in het duel tegen St. Pauli. Daardoor stond Van Drongelen bijna weer een maand aan de kant.
Vorige week maakte hij zijn rentree met een invalbeurt tegen Regensburg. Donderdag stond Van Drongelen vanaf de aftrap in het veld tegen middenmoter Karlsruhe.

Verschil groot

Met het 1-1 gelijkspel schiet HSV niets op. De club uit het noorden van Duitsland blijft op de derde plaats staan. Het verschil met de eerste twee ploegen, die direct promoveren naar de Bundesliga, is bijna niet meer te overbruggen. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

2.Bundesliga

stand
1. VfL Bochum 31-60
2. Greuther Fürth 31-57
3. Hamburger SV 31-52
4. Holstein Kiel 28-50
Ook de nummer drie van de stand komt nog in aanmerking voor promotie. Holstein Kiel heeft de beste papieren. Die ploeg heeft nog enkele inhaalwedstrijden tegoed en kan HSV nog passeren.
In 2018 degradeerde HSV voor het eerst in de historie uit de Bundesliga. Sindsdien grijpt de ploeg ieder seizoen naast promotie. Van Drongelen heeft nog een contract tot en met juni 2022.