Vierde seizoen Pop aan Zee van start

Luister naar een verslag van Lianne Kooiman:
Bands Dit jaar zijn Tuxedo Bandido, Capital Sentimental en Volt Violin uitgekozen. Volt Violin won eerder dit jaar de Zeeuwse Belofte en was daarmee verzekerd van een coach. De andere bands hadden zich aangemeld en zijn door de programmeurs van de vijf deelnemende poppodia uitgekozen.
Pop aan Zee Pop aan Zee is een samenwerkingsproject van de Zeeuwse poppodia en Poppunt Zeeland. Het Fonds Podiumkunsten en de provincie Zeeland hebben onlangs het project voor twee jaar extra subsidie gegeven.
Coaches De drie bands presenteerden zich zondag aan het publiek in De Spot en maakten tevens bekend wie het komende jaar hun coach is. Voor Volt Violin is dat Peter Bauwens, voorheen producer van onder meer Bløf, Volumia en 2Unlimited. Capital Sentimental wordt het komende jaar gecoached door Danny van Drongelen, alias Bidi. Hij was erg enthousiast over de band, nadat hij ze boekte voor het RoadBurn-festival in Tilburg. In navolging daarop bood hij aan de band te coachen. En tot slot is de coach van Tuxedo Bandido Niels Aalberts geworden. Aalberts zorgde er onder meer voor dat Kyteman's Hiphop Orkest enorme naamsbekendheid kreeg en wil dat ook graag bereiken met Tuxedo Bandido.