Nieuwe trainer voor Van Drongelen bij HSV na dramatische reeks

Rick van Drongelen krijgt bij Hamburger SV opnieuw te maken met een nieuwe trainer. De verdediger uit Axel maakte donderdag tegen Karlsruher SC zijn rentree in de basis, maar kon zijn ploeg niet aan de overwinning helpen (1-1). Het was het vijfde duel op rij waarin niet gewonnen werd en dat is trainer Daniel Thioune nu fataal geworden.

Rick van Drongelen tijdens de wedstrijd gisteravond. (foto: ANP)

Door de zwakke reeks dreigt HSV wederom promotie naar de Bundesliga mis te lopen. De ploeg uit Hamburg staat met nog drie duels te gaan derde op de ranglijst. De achterstand van achtervolger Holstein Kiel bedraagt slechts twee punten en bovendien heeft die ploeg nog drie wedstrijden tegoed.

De clubleiding heeft daarom besloten in te grijpen en de vorig jaar aangestelde Thioune aan de kant te schuiven. Zijn opvolger is clubicoon Horst Hrubesch, die als baas van de jeugdopleiding reeds werkzaam was bij HSV.

Van Drongelen speelt sinds de zomer van 2018 voor Die Rothosen en is bezig aan zijn derde seizoen in Duitsland. Dit seizoen kwam hij vanwege blessures echter nog nauwelijks in actie voor zijn ploeg.

Goed nieuws voor HSV is dat Van Drongelen tegen Karlsruher fit genoeg was om de hele wedstrijd te spelen. Zijn eerdere rentree tegen stadsrivaal FC St Pauli draaide op een deceptie uit, omdat hij daarna opnieuw weken aan de kant stond met een blessure.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Axel Rick van Drongelen HSV
Deel dit artikel:

Reageren