Kasseienstroken bij Clinge lijken gered, aannemer belooft ze gratis op te knappen

De petitie om de kasseienstroken in Clinge te behouden, heeft een aannemer opgeleverd die ze gratis wil opknappen. Daarmee lijken de kasseien gered, tot grote blijdschap van wielerplatform Bicycling die daarvoor een petitie startte. "Uiteindelijk is het doel: weten dat je pijn geleden hebt."

En kasseienstroken, die zijn daar onderdeel van, zegt Rens Muller van Bicycling. Het blad wil dat de kasseienstroken aan de Bietenweg en de Knolweg bij Clinge behouden blijven als erfgoed en startte daarom de petitie. De twee kasseienstroken van elk 600 meter lang raken in verval en zijn toe aan een opknapbeurt.

'Ik ga er zeker overheen als het af is'

De petitie is 1.603 keer ondertekend. Burgemeester Jan-Frans Mulder nam de petitie namens de gemeente Hulst vanmiddag in ontvangst. Hij noemde de kasseienstroken een 'verborgen juweeltje' en staat achter de petitie. "Ik ga er zeker overheen als hij eenmaal af is."

Het opknappen van de kasseienstroken hoeft de gemeente en Staatsbosbeheer, eigenaar van de kasseienstrook aan de Knolweg, niets te kosten. Verschillende aannemers hebben hun diensten al aangeboden, waaronder Heijmans die heeft toegezegd dat gratis te willen doen.

Burgemeester Jan-Frans Mulder krijgt de petitie overhandigd op een kasseienstrook (foto: Omroep Zeeland)

Sandra den Adel van Staatsbosbeheer gaf Bicycling dan ook groen licht voor het opknappen. De kasseienstrook aan de Bietenweg is eigendom van een boer. Of die ook akkoord gaat met het plan, is nog niet duidelijk.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Clinge Kasseienstroken
Deel dit artikel:

Reageren