Evelien Thielen in Oostenrijk kijkt uit naar vaccinatie - en de vrijheid die dat geeft

Waar we hier nog maar net toe zijn aan het inenten van de 60-plussers, begint Oostenrijk al aan de 50-plussers. Een van hen is de Vlissingse Evelien Thielen. Zij krijgt dit weekend haar eerste inenting tegen corona.

Evelien Thielen tijdens haar dagelijkse wandeling in de Oostenrijkse bergen (foto: Evelien Thielen)

"Ja, we zijn aan de beurt. Het gaat ineens heel snel. Er zit veel vaart achter", zegt Thiele. "Het gebeurt in mijn geval gewoon bij de huisarts, maar ze hebben ook heel grote prikstraten gebouwd waar wordt geprikt zolang er vaccin is."

'Zonder testen naar binnen'

Wie eenmaal een eerste prik heeft ontvangen, krijgt enkele weken later een gele pas thuisgestuurd. "Daarmee kun je zonder te testen naar binnen bij een restaurant, bioscoop, gaan sporten of naar de masseur." Nu moet je nog kunnen aantonen dat je minder dan drie dagen geleden negatief bent getest. "Maar met zo'n gele pas hoeft dat dus niet meer."

En na de tweede vaccinatie krijg je een groene pas. "Daarmee mag je alles weer, ben je dus zo vrij als een vogeltje." Maar ze hoopt vooral ook dat die gele en groene pas ook geldig zal zijn in het buitenland. "Want als ze die ook accepteren in andere landen om ons heen, zoals Italië, dan zou dat heel mooi zijn!"

Evelien Thielen kijkt uit naar de inenting tegen corona en de vrijheid die dat geeft

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland ZIB Oostenrijk Evelien Thielen
Deel dit artikel:

Reageren