Auto ramt huis Oostburg, bestuurder onder invloed van cocaïne

Een 30-jarige bestuurder is vannacht onder invloed van cocaïne tegen een gevel van een huis gereden. Dat gebeurde in de Bakkerstraat net buiten Oostburg. De bewoners lagen op dat moment in bed. Er zit nu een groot gat in het huis.

Auto ramt huis bij Oostburg (foto: HV Zeeland)

Het ongeluk gebeurde rond 23.40 uur toen de bestuurder de macht over het stuur verloor op de T-splitsing. Hij reed rechtdoor en ramde de linker zijgevel van de woning. Toen agenten arriveerden lieten ze de automobilist een blaastest doen. Die was negatief.

Automobilist vertrokken naar eigen huis

Niet veel later bleek dat de man de plek van het ongeluk verlaten had. Toen agenten naar zijn huis gingen, troffen ze hem daar aan. De speekseltest testte vervolgens positief op cocaïne. De man is gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau in Oostburg.

Daar weigerde hij mee te werken aan een bloedproef, ondanks dat dit verplicht is na een positieve speekseltest. De politie laat weten dat zijn rijbewijs ingevorderd is en dat hij nog verhoord wordt.

Er is een flink gat ontstaan door de auto (foto: HV Zeeland)

De bewoners van de woning mochten vanwege veiligheidsredenen hun huis niet in. Rond 2.30 uur stond de auto op de laadklep van een bergingsbedrijf. Stichting Salvage was toen al ter plaatse om de situatie van het huis te beoordelen. Het gat wordt dichtgetimmerd.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oostburg
Deel dit artikel:

Reageren