'Maandag zou de makelaar komen', auto in gevel maakt huis in Oostburg onbewoonbaar

"Ineens hoorden we rond kwart voor twaalf een gigantische klap." Politicus François Babijn en zijn vriendin lagen gisteravond nietsvermoedend te slapen toen er plots een auto in de gevel reed van hun woning in Oostburg. "Zowel de bestuurder als wij zijn door het oog van de naald gekropen."

De woning in Oostburg is onbewoonbaar (foto: HV Zeeland)

De woning was net klaar voor de verkoop vertelt Babijn, die vooral bekend is als statenlid voor de Partij voor Zeeland. "Maandag zou de makelaar komen om foto's te maken en het huis in de verkoop te zetten. Alles was spic en span. Het gaat nu nog een hele tijd duren voordat het verkocht kan worden."

Via de tuin de keuken in

Het huis is onbewoonbaar: "De auto is door de tuin met het rozenperk gereden, heeft een boom eruit gebotst en is door een dubbele spouwmuur de keuken ingegaan. Er zit een gat in de muur, de keukendeur is weggeslingerd, de deur naar de gang is ontzet en de binnenmuren zijn kapot. De hele kelder ligt vol puin."

Auto ramt huis bij Oostburg (foto: HV Zeeland)

Toch zijn ze dankbaar dat het ongeluk geen gewonden heeft opgeleverd: "Nadat we zagen dat er een auto in de gevel was gereden, maakten we ons meteen zorgen over de bestuurder van de auto. Hij heeft een enorme klap gemaakt dus het had slecht kunnen aflopen. Gelukkig liep hij al meteen naast de auto. Na een medische check, bleek dat hij niets mankeerde."

Babijn en zijn vriendin zijn tijdelijk verhuisd naar een veilig onderkomen. Het huis zal de komende tijd opgeknapt worden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oostburg Ongeluk Auto in gevel
Deel dit artikel:

Reageren