Martin fietst 1.900 kilometer door Nederland met hele kleine oogjes

Martin Lukasse uit Wemeldinge is een van de deelnemers aan de Race Around The Netherlands (RATN). Tijdens deze monstertocht over 1.900 kilometer moet je zelf zorgen voor eten, drinken en je slaapplek. Lukasse fietste vandaag door Zeeland en dat gaf hem motivatie om nog een trapje extra te doen.
Fietstocht door Nederland
De tocht begon afgelopen zaterdag in Amerongen in de provincie Utrecht. Sindsdien fietst Lukasse ruim 300 kilometer per dag in barre omstandigheden. Vanaf Den Helder bokst de Wemeldinger al tegen de wind, maar door voldoende support vecht hij zich er doorheen.

Oogjes zijn klein

Op het eerste gezicht ziet hij er na zoveel kilometer en zo weinig slaap, nog goed uit. Maar wanneer hij zijn zonnebril omhoog zet zijn de kleine oogjes zichtbaar. "Na 150 kilometer waren de benen al moe", vertelt Lukasse. "Daardoor is het constant mentaal een hele strijd en ben mezelf al heel veel tegengekomen."
Martin Lukasse
Kleine oogjes na weinig slaap voor Martin Lukasse © Omroep Zeeland
Toch komt opgeven niet in op zijn gedachten. Anders is dat bij twintig andere deelnemers aan deze monstertocht. Zij hebben er de brui al aan gegeven en doen niet meer mee. Zo'n honderd coureurs zitten nog in de wedstrijd en proberen binnen negen dagen de finish te bereiken.

'Keutenberg? Wat is nou één kilometer omhoog op die 1.900 kilometer?'

Lukasse denkt dat dat gaat lukken, al liggen er nog vele beklimmingen op het parcours, zoals de Cauberg en Keutenberg. "Ik ben wel een klimmer, dus vrees die heuveltjes niet. En wat is nou één kilometer omhoog op die 1.900 kilometer?"
Martin Lukasse verwacht vrijdag de finish in Amerongen te bereiken.