Grote brand verwoest oude Renault-garage Goes

De voormalige Renault-garage aan de Marconistraat in Goes is afgelopen nacht uitgebrand. Door de rookontwikkelingen is een NL-Alert verstuurd naar omwonenden om ramen en deuren dicht te houden. Volgens metingen zijn er geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen. Er zijn hekken rond het gebouw geplaatst op de meubelboulevard.

Volgens brandweerwoordvoerder Corry Brand is de brand rond 03.00 uur ontdekt in het garage-gedeelte van het gebouw. Er is geprobeerd om het kantoorgedeelte van het pand te redden en dat is gedeeltelijk gelukt.

Schoorsteen

De kenmerkende historische schoorsteen op het terrein is ook gered. Er was lange tijd gevaar voor instorten, waardoor een groot gebied voor de zekerheid werd afgezet.

Oude garage Goes in brand. (foto: HV Zeeland)

Vier brandweerwagens en een hoogwerker zijn ingezet. Het bluswater werd via een watertranssportsysteem uit de naburige Veste gehaald. Er is geen gevaar geweest van het overslaan van de brand naar naburige panden.

Omliggende winkels op de meubelboulevard kunnen open, maar straten rond de garage waren tijdelijk afgesloten door het nablussen.

Lange tijd leeg

De Renault-garage staat al bijna tien jaar leeg. Het pand stond lange tijd te koop en is onlangs verkocht. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand.

Meer over dit onderwerp:
Goes Brand
Deel dit artikel:

Reageren