Tbs Middelburgse verkrachter met een jaar verlengd

De behandeling van de man die veroordeeld is voor elf aanrandingen en een verkrachting gaat nog een jaar door. De man is veroordeeld voor een serie zedendelicten in Vlissingen en Middelburg.
Rechtbank Middelburg
De rechtbank van Middelburg © Omroep Zeeland
De veroordeelde wordt nog steeds behandeld, maar de dwangverpleging is gestopt. Deskundigen adviseerden twee weken geleden een verlenging met nog een jaar waarin de man steeds vaker bij zijn vriendin en hun kind mag verblijven. De rechtbank gaat daar nu in mee en zei daarbij dat alle partijen het er wel over eens waren dat de behandeling met nog een jaar wordt verlengd.
De Middelburger was 18 toen hij de strafbare feiten pleegde. Inmiddels is hij 37.

Wat gebeurde er in 2002?

Zeeland was begin 2002 in de ban van de reeks aanrandingen en de verkrachting. De slachtoffers werden telkens in een bosrijke omgeving overvallen door een man, die zich daarna aan hen vergreep. Daarbij trok hij vrouwen of meisjes soms van de fiets, en sprak hij daarbij geen woord. Onder de slachtoffers waren drie meisjes van 13 jaar oud.
In totaal werd er zestien keer aangifte gedaan tegen de man. De vergrijpen vonden plaats in en rond Vlissingen, Middelburg en Oost-Souburg. Volgens het psychiatrisch rapport lijdt de man aan een gedragsstoornis, mede daarom werd de man tbs opgelegd.