POV wil snel duidelijkheid over afsluiten boulevards in Vlissingen

De Vlissingse partij Perspectief op Vlissingen (POV) wil dat auto's, motors en bromfietsers na bepaalde tijdstippen geweerd worden van de boulevards. "We willen duidelijkheid over wat wel en niet kan met het gemotoriseerd verkeer op de boulevards , en wel zo snel mogelijk", dat zegt Pim Kraan van de POV. Om dat voor elkaar te krijgen dient de lokale partij 27 mei een motie in tijdens een raadsvergadering.

Boulevard Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

In de motie wordt onder meer gevraagd in de maanden juli en augustus op doordeweekse dagen de boulevards af te sluiten tussen 17.00 uur en 24.00 uur, en van juni tot en met september in het weekeind beide dagen tussen 13.00 uur en 24.00 uur. Kraan: "Voor Boulevard de Ruyter moet dan wel ontheffing komen voor de mensen die daar wonen, want anders kunnen ze hun huis niet in." De bewoners van de andere boulevards kunnen via de achterzijde van de boulevards hun woningen wel bereiken.

25 graden

Ook wil de POV niet dat weersafhankelijk een besluit kan worden genomen om de boulevards af te sluiten. "Als het KNMI zegt dat het 25 graden wordt kun je onmogelijk ad hoc besluiten tot afsluiting. Hoe communiceer je dat en hoe handhaaf je dat? Gewoon duidelijk zijn met de afsluitingen, dat wil de POV", zegt Kraan. Verder staat in de motie onder meer dat er gezorgd moet worden voor verkeersremmende maatregelen, zoals bloembakken, waarbij er voldoende ruimte voor fietsers wordt gecreëerd en ook overleg met de terrashouders om de doorloop op de trottoirs te garanderen. "En maak de glooiing ook aantrekkelijk voor wandelaars door bijvoorbeeld ijskraampjes neer te zetten."

Als de motie wordt aangenomen 27 mei, kunnen wat betreft de POV de nieuwe afsluitingen op 1 juni al ingaan.

Meer over dit onderwerp:
POV motie boulevards vlissingen afsluiten
Deel dit artikel:

Reageren