Afdeling van gevangenis Torentijd in Middelburg in quarantaine na coronabesmetting

Bij een van de gevangenen in de gevangenis Torentijd in Middelburg is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Daarom wordt de gehele afdeling van de positief geteste gedetineerde in quarantaine geplaatst. Het is de eerste besmetting tot nu toe met het coronavirus in de gevangenis.
Torentijd bezuiniging
Gedetineerden Torentijd blijven in hun cel vanwege coronabesmetting © Omroep Zeeland
De 59 gedetineerden op de afdeling moeten voorlopig vaker hun cel blijven dan anders. Ze worden vandaag getest door de medische dienst van de gevangenis. Wel mogen de gevangenen af en toe de cel uit. De ene dag mogen ze even naar buiten om te luchten en bellen, de andere dag mogen ze luchten en douchen.

'Ingrijpend, maar noodzakelijk'

"De maatregelen zijn ingrijpend maar noodzakelijk", zegt Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen. "We nemen ze uit voorzorg om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid."
Naast de gevangenis bestaat de Penitentiaire Inrichting (PI) Torentijd in Middelburg ook uit een Huis van Bewaring en een Politiecellencomplex. Vooralsnog zijn op de andere afdelingen geen besmettingen geconstateerd.
Vorige maand werden vijf medewerkers van Torentijd besmet met corona. In totaal tweeëntwintig medewerkers moesten toen preventief in quarantaine. Toen werden geen gedetineerden positief getest.