Hondeneigenaar uit Goes aangehouden voor bedreigingen na bijtincident

De politie heeft vanmorgen een 34-jarige man uit Goes aangehouden voor het uiten van bedreigingen na een bijtincident. Eerder deze week heeft de hond van de Goesenaar een kat gebeten. Die raakte daardoor ernstig gewond.
Blaffende hond
Blaffende hond - ter illustratie © Pixabay
Het bijtincident gebeurde afgelopen donderdag aan de Jozef Israelsstraat. De loslopende hond van de 34-jarige Goesenaar viel een kat van een buurtbewoner aan. Meerdere omwonenden zagen het gebeuren.

Doodsbedreigingen

Enkele buurtbewoners gingen de straat op en volgens de politie liepen de gemoederen vervolgens hoog op. De eigenaar van de hond zou hierbij meerdere doodsbedreigingen hebben geuit aan meerdere mensen, die zich hierdoor ernstig bedreigd voelden.
De politie is ter plaatse geweest en heeft getuigenverklaringen opgenomen. Twee personen hebben aangifte gedaan van bedreiging. De eigenaar van de kat heeft aangifte gedaan vanwege het bijtincident. Vanmorgen is, met toestemming van de officier van justitie, de verdachte aangehouden en is de hond in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.