Feestende jongeren veroorzaken 'enorme puinzooi' bij Veerse Meer

De politie heeft vannacht een feest beëindigd op een parkeerplaats aan het Veerse Meer, bij Veere. Een grote groep jongeren was daar aan het drinken en rotzooi aan het trappen. Volgens de politie was het er een 'enorme puinzooi'. Toen de politie na overlastmeldingen er net na middernacht een kijkje ging nemen was er bovendien net gevochten.

Feestende jongeren laten rotzooi achter bij Veerse Meer (foto: Jeugdagenten Walcheren)

Het parkeerterrein aan de Polredijk en de Kraaiennestweg lag vol met glasscherven, flessen drank, kratten bier en ander achtergelaten afval. De jongeren hadden zelfs een grote hoeveelheid lege bierflessen in het water gegooid. "Enorm asociaal gedrag!", schrijft de politie op Instagram. Zo'n veertig à vijftig jongeren werden weggestuurd.

Opruimen

Een deel van de jongeren wist ongestraft weg te komen, maar de resterende jongeren moesten de puinzooi opruimen, onder toeziend oog van de aanwezige agenten. Verder zijn meerdere van de aanwezigen beboet. De politie heeft twaalf bekeuringen uitgedeeld.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Er is al langer sprake van overlast door feestende jongeren aan het Veerse Meer. Zo ziet het Waterschap Scheldestromen het aantal schademeldingen aan het Veerse Meer door vandalisme al maanden toenemen. Met als dieptepunt de vernieling van een spiksplinternieuwe waterskisteiger bij de Oostwatering, afgelopen maand. De steiger was in brand gestoken. Het vervangen van de steiger kost duizenden euro's.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren politie jongeren Veerse Meer feest rotzooi
Deel dit artikel:

Reageren