Kinderen Oostburg krijgen hun Anne Frankboom

De kans is groot dat de Anne Frankboom die de leerlingen van basisschool de Berenburcht in Oostburg zo graag willen, er echt komt. Burgemeester Marga Vermue van Sluis vindt het een goed idee. En er is ook al een plek bedacht: bij de protestantse kerk.
Kinderen boom Anne Frank
De briefschrijvers met hun brief. © Omroep Zeeland
De 28 brieven van de leerlingen waren nog maar net bezorgd of burgmeester Marga Vermue reageerde al: ze wil graag meewerken aan het planten van een kastanjeboom om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. "Een mooi initiatief", liet ze weten. "Het is belangrijk om het verhaal van Anne Frank door te geven."
"Geweldig", reageert juf Conny Tange. "Het is hartstikke leuk dat de boom er ook echt komt. De kinderen zijn meteen begonnen met het bedenken van de beste plek. Ze kwamen uit bij de protestantse kerk in Oostburg. Daar staat sinds kort een bankje, dus dat past helemaal. Ook de Stadsraad en het Oostburgse 4 en 5 mei comité hebben al laten weten dit een goede plek te vinden."
De kastanjeboom speelde een belangrijke rol in het dagboek van Anne Frank. De boom stond nog heel lang achter de onderduikplek van Anne, het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Inmiddels is de boom verdwenen, maar hij leeft voort door stekjes en zaailingen. Op verschillende plekken staat inmiddels een Anne Frankboom.