Tropical Zoo blijft grotendeels dicht: 'We zagen het al een beetje aankomen'

Overdekte dierentuinen blijven de komende periode dicht. Dat maakte demissionair premier Rutte vanavond bekend tijdens de persconferentie. Voor Jeroen Antes van Berkenhof's Tropical Zoo in Kwadendamme kwam het nieuws niet als een verrassing.

Tropical Zoo in Kwadendamme (foto: Omroep Zeeland)

De dierentuin is grotendeels overdekt, waardoor het niet valt onder de zogenoemde doorstroomlocaties buiten. Alleen de buitenspeeltuin en terras van Tropical Zoo blijven open, maar de dieren binnen mogen na ruim vijf maanden nog geen bezoek ontvangen.

"We zagen het al een beetje aankomen. Maar jammer blijft het", vertelt eigenaar Antes. Hij hoopt dat een volgende stap snel volgt, waardoor ook het overdekte gedeelte open kan.

Niet testen voor bezoek

Toch hoorde Antes ook een lichtpunt. Het verplicht testen voor een bezoek aan dierentuin lijkt van de baan. "Dat hing als een zwaard van Damocles boven ons hoofd, want families hebben geen zin om eerst langs de teststraat te gaan voor een bezoekje aan ons." Dat bleek ook vorige maand tijdens een testdag van de Efteling. Het pretpark was verre van uitverkocht, omdat bezoekers een verplichte test niet zien zitten.

Na vijf maanden met gesloten deuren hoopt Antes op een snelle stap. "De cijfers gaan de goede kant op, dus ik verwacht dat we over een paar weken open kunnen. We hebben vorig jaar bewezen dat dit op een veilige manier manier mogelijk is." De dierentuin in Kwadendamme heeft de afgelopen maand drukke dagen, zoals de paasvakanties, moeten missen.

Deel dit artikel:

Reageren