Onderzoek naar de neergeschoten Kezban gaat verder: verdachte wil opnieuw verklaren

De 27-jarige Domburger die ervan verdacht wordt in augustus vorig jaar de 21-jarige Kezban Avci te hebben neergeschoten wil opnieuw een verklaring afleggen. Dit naar aanleiding van gesprekken die hij met een psycholoog heeft gehad. "Er is heel wat bij mijn cliënt losgekomen, ook uit het verleden", zei de advocaat van de verdachte vandaag in de rechtbank in Middelburg.
Schietpartij Middelburg
Aanhouding na schietincident in Middelburg. © HV Zeeland
De gesprekken met een psycholoog zijn onderdeel van het politieonderzoek. De psycholoog onderzoekt onder meer of de verdachte een geestelijke stoornis heeft. Naar aanleiding van deze gesprekken wil de Domburger opnieuw een verklaring afleggen. Eerder verklaarde hij dat het wapen per ongeluk afging tijdens het schoonmaken ervan.
Kezban Avci
Opnieuw voor de rechtbank: Domburger die verdacht wordt Kezban te hebben neergeschoten. © Zeynep Avci
Het slachtoffer werd op 26 augustus in haar huis in Middelburg neergeschoten, waarna ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam werd gebracht. Daar lag de Middelburgse twee maanden in coma. Eind oktober ontwaakte ze en startte ze haar revalidatietraject.
Kezban moet nog verhoord worden, maar is daar nog niet toe in staat.
Het revalidatiecentrum kan haar niet meer de zorg bieden die zij nodig heeft
Verklaring van de familie van Kezban
Kezban verlaat binnenkort het revalidatiecentrum waar ze tot nu toe verbleef. "Helaas kunnen zij daar niet de zorg bieden die zij nodig heeft. Op dit moment wordt gekeken naar welke vorm van zorg beter geschikt is om haar zo goed mogelijk te helpen in haar verdere herstel", laat haar familie weten in een verklaring. Het is nog onduidelijk waar Kezban naartoe moet en wanneer ze verhoord zou kunnen worden.

'Een lange weg te gaan'

"Het is voor Kezban en het verloop van deze zaak van groot belang dat zij alle ruimte krijgt om te vertellen wat haar is aangedaan" volgt de familie in de verklaring. "Kezban gaat nog steeds met hele kleine stapjes vooruit, maar heeft nog altijd zeer intensieve zorg nodig."
De volgende zitting bij de rechtbank is in augustus. Ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.