Verdachte van moord op buurvrouw in Oostkapelle voor de rechtbank

Twee jaar na de dood van een 78-jarige vrouw op Parc Zonnehove in Oostkapelle, moet de 58-jarige man die verdacht wordt van de moord voor de rechtbank verschijnen. Hij zou op 24 mei 2019 zijn buurvrouw met messteken om het leven gebracht hebben.

Recherche doet onderzoek bij appartementencomplex in Oostkapelle (foto: HV Zeeland)

De rechtszaak rond de moord op een bejaarde vrouw in Oostkapelle heeft lang op zich laten wachten. Eigenlijk stond de inhoudelijke behandeling van deze zaak afgelopen januari op het programma, maar extra onderzoekswensen maakten dat onmogelijk.

Zo meldde zich nog een nieuwe getuige bij de verdediging en had de verdediging vragen over het forensisch bewijs. Daarnaast werd het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verzocht zich uit te spreken over de invloed van stevig zweten op de verspreiding van DNA. Volgens de verdachte transpireert hij snel en veel en zou zo zijn DNA bij het slachtoffer terecht zijn gekomen.

Vette veeg

Ook wilde de verdediging weten of het mogelijk is dat het DNA van de verdachte, dat via een vette veeg op de deur van het slachtoffer zat, door iemand anders het appartement in gebracht is.

Wat gebeurde er vrijdag 24 mei 2019?

Een 78-jarige bewoonster wordt zwaargewond in haar appartement gevonden. Ze is neergestoken en een paar uur later overlijdt ze aan haar verwondingen. De verdachte, die in hetzelfde appartementencomplex woont, wordt een paar dagen na de moord opgepakt en zit sindsdien vast. Het moordwapen is nooit gevonden.

De verdachte zegt dat hij gepest werd door zijn buren. Zijn buren zeggen juist dat zij werden geterroriseerd door de man. Buurtbewoners hielden een lijst bij en in korte tijd stonden daar 54 incidenten op van scheldpartijen tot vernielingen. De burgemeester van Veere legde niet lang na de arrestatie een dwangbevel klaar om te voorkomen dat de verdachte terugkeert naar Parc Zonnehove.

DNA-bewijs belangrijk

Voor de zitting wordt speciaal een rechter met kennis van forensische opsporing ingeschakeld. Dat doet de rechtbank omdat DNA-bewijs in deze zaak erg belangrijk is. De zitting zal ook via een livestream te volgen zijn voor betrokkenen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oostkapelle moord Parc Zonnehove
Deel dit artikel:

Reageren