Van Drongelen niet met Jong Oranje naar EK

Rick van Drongelen maakt zoals verwacht geen deel uit van de selectie van Jong Oranje voor de knock-out fase het Europees Kampioenschap. De verdediger uit Axel kwam de laatste maanden door blessures nauwelijks in actie en wordt door Erwin van de Looi niet meegenomen naar Hongarije.

(foto: Orange Pictures)

Begin maart maakte Van Drongelen zijn rentree bij HSV nadat hij hersteld was van een ernstige knieblessure. De 22-jarige verdediger liep daarna een nieuwe blessure op, waardoor hij wederom in de wachtkamer moest plaatsnemen. Eind maart plaatste Jong Oranje - ook al zonder Van Drongelen - zich voor de kwartfinale van het EK.

Inmiddels staat de teller voor de voormalig Spartaan op een schamele 125 speelminuten. De Axelaar was tijdens de kwalificatiereeks nog een vaste waarde in het hart van de defensie van Jong Oranje. Van de Looi geeft nu de voorkeur aan onder anderen Perr Schuurs, Sven Botman en Mats Knoester.

Door zijn leeftijd (22) zijn de kansen voor Van Drongelen op een eindronde met een Nederlandse beloftenploeg verkeken. Hij kan zich daardoor volledig focussen op de promotiestrijd met HSV in de 2. Bundesliga, maar die ziet er niet al te rooskleurig uit.

Jong Oranje neemt het op 31 mei in de kwartfinale in Boedapest op tegen Jong Frankrijk.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Axel Rick van Drongelen EK Jong Oranje HSV
Deel dit artikel:

Reageren