Jean-Paul de Bruijn ziet af van deelname aan biljartseizoen in Zuid-Korea

Jean-Paul de Bruijn ziet voor komend seizoen af van deelname aan de competitie van de Professional Billiards Association in Zuid-Korea. De biljarter uit Hulst keert daardoor terug in de Eredivisie driebanden, waar hij opnieuw voor Dallinga.com uit Sluiskil gaat spelen.

Jean-Paul de Bruijn, hier op een archieffoto (foto: Henry Thijssen)

De 56-jarige De Bruijn maakte in 2019 bekend over te stappen naar de PBA. De biljarter uit Hulst kreeg bij de nieuwe bond de kans om zijn sport als volwaardig prof te gaan leven.

Hij had zijn avontuur in Azië graag met een seizoen verlengd, maar besloot onlangs na lang wikken en wegen toch af te zeggen. "Door de strenge regels rond corona zie ik af van deelname", laat hij weten. "Als ik tussen wedstrijden door af en toe terug naar huis zou willen zou ik iedere keer verplicht in quarantaine moeten. Dat zie ik niet zitten."

De Bruijn heeft de beslissing met pijn in zijn sporthart genomen. Biljart is enorm populair in Zuid-Korea en De Bruijn had het er goed naar zijn zin.

Aziatische avonturen

Zeelands beste biljarter sluit niet uit dat hij na de pandemie alsnog terugkeert naar Korea. Komende week vertelt hij alles over zijn Aziatische avonturen op de kanalen van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel:

Reageren