Mosselboulevard moet wekelijks mosselfeestje worden

Mosseldag Yerseke
Mosseldag Yerseke © Omroep Zeeland
Het was vanzelfsprekend een tegenvaller voor de mosselsector dat de mosseldag niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Tienduizenden bezoekers komen dan mosselen proeven en er meer over leren. Voor de ondernemers aanleiding om de teleurstelling om te buigen naar iets positiefs.

Kleine mosseldag

Vanaf 15 juli tot eind september is het iedere woensdag feest in Yerseke met de mosselboulevard, een soort kleine mosseldag. "Bezoekers kunnen natuurlijk mosselen eten, maar er is ook veel te zien bij de havens en de oesterputten. We proberen mensen ook iets leren over de visserij door demonstraties en dergelijke. En ook voor kinderen is er van alles te doen. Ook voor toeristen is dit dan echt een dagje uit," geeft Tilly Sintnicolaas van het Mosselbureau aan.
Het mosselseizoen voor bodemmosselen opent op woensdag 8 juli. Oud-voetballer en tv-analist Jan Boskamp zal, net als vorig jaar, de symbolische eerste mosselen in ontvangst nemen. Dit jaar zal er ook weer een traditionele mosselkaravaan vertrekken om de mosselen op verschillende plaatsen in Europa af te leveren.