NUF en Eyra Moon zitten muzikaal op één lijn

De Middelburgse zangeres Eyra Moon heeft een nieuwe muzikale partner gevonden in de persoon van Ronald Vanhuffel. De producer uit Gent is geen onbekende, want hij werkte eerder samen met BLØF, Volumia en A Balladeer. De twee kunnen het muzikaal goed met elkaar vinden, want deze week kwam de single uit van NUF ft. Eyra Moon: High As A Kite.

Eyra Moon en Ronald Vanhuffel leerden elkaar kennen via Frank van der Meijden, de oud-manager van BLØF. De eerste samenwerking dateert al uit 2016. Ronald Vanhuffel produceerde Music & Rhyme dat destijds uitkwam onder de naam Sound of Lighthouse.

Daarna zijn ze elkaar een tijdje uit het oog verloren, maar tijdens de lockdown kwam een samenwerking tot stand. Ronald: "Ze was met een project bezig. Ik ben tijdens de lockdown ook zeer actief geweest en heb met haar het nummer Lost In Infinity gemaakt."

Zoektocht naar liefde

Onder de naam NUF maakt Ronald Vanhuffel eigen muziek. Hij werkt daarbij met telkens een andere zangeres. High As A Kite is organisch tot stand gekomen. Ronald: "Eyra schreef de tekst. Het is een zoektocht naar liefde en tekst en muziek passen perfect bij elkaar."

Het is een soort magie, die ik eigenlijk zelden tegenkom"
Ronald Vanhuffel

Persoonlijk, maar ook muzikaal klikt het tussen de twee: "We hebben dezelfde smaak, we houden van dezelfde bands. Het is een soort magie, die ik eigenlijk zelden tegenkom."

De samenwerking krijgt dan ook zeker een vervolg, misschien wel als live-act. Ronald: "Ik ben altijd muzikant geweest en speel diverse instrumenten. Het is goed om voeling te hebben met het podium. Dat wil ik niet verwaarlozen."

Muzikant en producent Ronald Vanhuffel uit Gent vertelt over zijn samenwerking met Eyra Moon

Eyra en Ronald aan het werk in de studio (foto: NUFTONE)

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Gent Eyra Moon Ronald Vanhuffel NUF
Deel dit artikel:

Reageren