Ouders in de omgeving van vijver Sas van Gent krijgen zwemles

Een aantal ouders in de omgeving van de vijver aan de Beneluxstraat in Sas van Gent krijgen zwemles van de gemeente. Dat heeft de gemeente Terneuzen besloten. Ouders hadden gevraagd de vijver dempen, omdat afgelopen februari een 6-jarig jongetje in de vijver verdronk. De gemeente voelt daar weinig voor.
Kind te water geraakt in een moerasachtig gebied in Sas van Gent
De vijver in Sas van Gent waar een kind te water raakte © HV Zeeland
Ouders uit de omgeving hadden in eerste instantie aan de gemeente gevraagd om de vijver te dempen, om meer ongelukken te voorkomen. Daarop liet de gemeente al snel weten dat dit niet kon, omdat de vijver een waterbergende functie heeft. Ook na verder onderzoek blijft de gemeente bij dit standpunt.
In plaats van het dempen worden andere plekken in de wijk aantrekkelijker gemaakt zodat kinderen niet meer bij de vijver gaan spelen, maar ergens anders. De buurt wordt daar volgens de gemeente bij betrokken.

Zwemles in plaats van dempen

Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben de ouders begrip voor de beslissing van de gemeente. Een aantal ouders heeft in gesprekken met de gemeente aangegeven dat ze niet in het water durven te springen als er zich nog een ongeluk zou voordoen, omdat ze niet kunnen zwemmen. Naar aanleiding daarvan biedt de gemeente hen zwemles aan.

Triest ongeluk

Het jongetje viel eind februari in de vijver. Tot nog toe is onduidelijk wat er precies is gebeurd en hoe hij te water is geraakt. Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van een triest ongeluk.