Het dorp van Vlissingse Evelien maakt zich op voor een nieuw toeristenseizoen

Het dorp in Oostenrijk waar de Vlissingse Evelien Thielen woont, kijkt uit naar de versoepelingen later deze week. "Iedereen heeft er zin in", vertelt Thielen. "Ze gaan allemaal open. Hotels, restaurants, zwembaden, noem maar op." Het toerisme in Oostenrijk lag sinds oktober helemaal plat. "Het hele winterseizoen was weg."
Evelien Thielen in Oostenrijk
Evelien Thielen in Oostenrijk. © Omroep Zeeland
"Je merkt het in dorp. Iedereen is voor de deur bezig, stoepjes vegen, alles poetsen, de bloemetjes komen weer aan het balkon, noem het maar op. Je ziet eindelijk weer beweging." Het dorp is voornamelijk afhankelijk van toerisme. "Bijna iedereen werkt in het toerisme. Ook de firma's die geen hotel of restaurant zijn, bijvoorbeeld bedrijven die tapijt leggen of meubels maken, zijn er van afhankelijk."
Eind deze week mag er weer overnacht worden in hotels. "Ze hopen dat er vooral weer Duitse toeristen komen."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.