Vijf tieners aangehouden voor schietpartij in Oost-Souburg

De politie heeft vijf verdachten aangehouden voor de schietpartij gistermiddag in Oost-Souburg waarbij een jongen gewond is geraakt. Het gaat om twee jongens van 15 en een 16-jarige jongen. Het slachtoffer is gisteravond na zijn ziekenhuisbezoek aangehouden. Later kwam daar nog een aanhouding bij van een 17-jarige jongen. Alle verdachten komen uit Oost-Souburg.
De politie na actie na de schietpartij in de Iepenstraat in Oost-Souburg.
De politie doet onderzoek na de schietpartij in de Iepenstraat in Oost-Souburg. © Omroep Zeeland
De schietpartij gebeurde gistermiddag net voor 15.00 uur in de Iepenstraat in Oost-Souburg. Een minderjarige bewoner raakte gewond en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

Alleen contact met politie en advocaat

Toen politieagenten bij de woning aankwamen, zagen ze daar drie minderjarige jongens. Zij werden meteen aangehouden. Het drietal zit nog vast en kreeg door het Openbaar Ministerie beperkende maatregelen opgelegd, dat houdt in dat ze alleen met hun advocaat en de politie contact mogen hebben.
Het slachtoffer mocht na een behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Aan het begin van de avond werd hij door de politie in de Van Reenenstraat in Vlissingen aangehouden. Later werd de 17-jarige jongen uit Oost-Souburg in zijn woonplaats aangehouden. Het OM bepaalt vanochtend of ook zij beperkende maatregelen opgelegd krijgen.
Alle vijf de jongeren die zijn aangehouden zijn naar een politiecel overgebracht. Vandaag wordt iedereen verhoord.