Zeeuwse Adrienne ligt in ziekenhuis in Sydney

De Zeeuwse Adrienne Verburg maakt een vervelende tijd door. Ze ligt in het ziekenhuis in Sydney na een noodzakelijke operatie. Of ze deze week naar huis mag is de vraag.
Adrienne Verburg
Adrienne Verburg achter het stuur van 'haar' vrachtwagen © Adrienne Verburg
"Ik ben geopereerd", vertelt Adrienne. Met een gulle lach, zoals we haar het afgelopen jaar hebben leren kennen. "Ik moet wachten tot de dokter akkoord geeft om terug naar huis te vliegen." Het gaat om twee binnenlandse vluchten die de Zeeuwse naar West-Australië moeten brengen.
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.
"Deze operatie is al vier keer verzet door corona. Ik ben geopereerd aan zieke vetcellen die worden weggehaald. Dat is behoorlijk pijnlijk." Adrienne moet actief blijven door te lopen. "Ik heb zwellingen, daarna gaan die weg. Helaas zal ik dit altijd bij me blijven dragen. Er is geen genezing mogelijk. De operatie is om het draaglijk te houden."
Als het herstel spoedig verloopt mag Adrienne vrijdag weer naar huis.
Zeeuwse Adrienne is net geopereerd