Zeilwedstrijd Deltaweekend gaat ook dit jaar niet door

Twee bekende zeilwedstrijden in Zeeland gaan dit jaar vanwege corona niet door. Het Deltaweekend dat van 18 tot en met 20 juni zou worden gehouden vanuit Zierikzee is verplaatst naar 2022. Ook de Veronicarace, die na jaren weer gevaren zou worden, is geschrapt.
Gekregen van organisatie: boot, Deltaweekend, zeiljachten, zeilboten, Oosterschelde
Het Deltaweekend in 2018. © Organisatie Deltaweekend
Het laten doorgaan van deze twee wedstrijden is vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, laat de organisatie weten. De versoepelingen die het kabinet heeft aangekondigd, gaan voor de wedstrijden niet snel genoeg. Bij de wedstrijden hoort altijd een publieksprogramma op de wal. "De bemanning zit dicht op elkaar", zegt Stan Wulffaert van de organisatie. "En in de haven van Zierikzee gelden ook regels. En sportwedstrijden zijn gewoon niet toegestaan. Dat is een algemene regel en daar moeten we ons aan houden."

Veronicarace

"Het is een tegenvaller, want we hebben ons 50-jarig jubileum", zegt Wulffaert "Eigenlijk hadden we dat vorig jaar al, maar toen hebben we het ook moeten doorschuiven." Het Deltaweekend is de oudste meerdaagse zeilwedstrijd in Zeeland. Speciaal voor het jubileum zou ook de Veronicarace worden gehouden. Dat is een wedstrijd buitengaats op de Noordzee die al enkele jaren niet meer gevaren was. Beide wedstrijden zijn verplaatst naar juni volgend jaar.