Zeventien werknemers dakloos door brand bij fruitkweker in Kapelle

Voor de zeventien werknemers die dakloos zijn geraakt door de brand bij Kapelle, is een tijdelijk onderkomen geregeld door het bedrijf. Volgens de gemeente Kapelle zijn ze alle bezittingen kwijtgeraakt door de grote brand in de twee fruitloodsen waar ze woonden.

De werknemers konden afgelopen nacht ongedeerd de loods verlaten, maar moesten alles achterlaten. Ook zijn al hun officiële documenten, zoals paspoorten en rijbewijzen, verbrand. Het gaat om elf werknemers uit Polen en zes uit Nederland.

De gemeente Kapelle helpt de groep met het aanvragen van nieuwe papieren. Dit loopt voor de Poolse werknemers via de ambassade.

Tijdelijk onderkomen gevonden

De familie van het getroffen bedrijf heeft tijdelijk onderdak voor ze georganiseerd. Volgens de gemeente Kapelle is het aan het bedrijf zelf om weer een vast onderkomen te regelen. Burgemeester Fons Naterop gaat morgen langs bij het fruitteeltbedrijf aan de Vierwegen.

Geen giftige stoffen

Bij de brand zijn geen giftige stoffen vrijgekomen. Brandafval is door een zwakke wind alleen op het terrein van het fruitteeltbedrijf terechtgekomen. Omliggende bedrijven zijn geïnformeerd door de gemeente, maar hebben vooralsnog niets aangetroffen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Brand fruitbedrijf Kapelle (foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Kapelle brand Zuid-Beveland
Deel dit artikel:

Reageren