Dicht tijdens corona? Dan gaat het Watersnoodmuseum naar buiten!

De tentoonstelling bij het Watersnoodmuseum gaat over de communicatie tijdens en na natuurrampen, van die van 1953 tot orkaan Katrina. Dertig foto's zijn te zien op billboards van 1,5 bij 2 meter, op een voet die langs een wandel- en fietspad achter het vijfde caisson in Ouwerkerk staan. René de Landmeter, projectleider bij het museum: "Als bij een natuurramp de communicatie wegvalt, dan zijn er altijd radiozendamateurs die mensen kunnen redden. Daar gaat deze tentoonstelling over."
Watersnoodmuseum tentoonstelling
Watersnoodmuseum tentoonstelling © Omroep Zeeland
Watersnoodmuseum tentoonstelling
Watersnoodmuseum tentoonstelling © Omroep Zeeland
Er zijn dus niet alleen foto's van de ramp uit 1953 te zien. "Rampen zijn van alle tijden, daarom hebben we bijvoorbeeld ook een foto uit New York, in kleur, van mensen die na de storm Sandy in 2012 hun telefoons opladen telefoons bij een aggregaat. Want zonder stroom heb je ook niks aan je telefoon." Er hangen ook een paar kleurenfoto's van de ramp veroorzaakt door in New Orleans in 2005 en een foto van een Thaise Boeddhist bij een paneel met informatie over de ramp bij Puket 2004.

Waterbewustzijn

Na drie maanden wisselt de expositie en wordt er werk van kunstenaar Rem van den Bosch tentoongesteld onder de noemer #Water, waarmee hij het waterbewustzijn wil vergroten.
De expositie is te bezichtigen tot en met 8 augustus 2021 en is gratis toegankelijk.