In bollenveld aangehouden mannen ook verdacht van auto-inbraken

De twee mannen die woensdag zijn aangehouden in een bollenveld bij Hulst, worden ook verdacht van vier auto-inbraken. Dat meldt de politie. De verdachten (31 en 32 jaar) uit Vogelwaarde werden na een wilde achtervolging door de politie tussen Vogelwaarde en Hulst aangehouden.
De auto van de verdachte.
De auto van de verdachte na de achtervolging. © Politie Zeeland-West-Brabant
Na onderzoek naar de rijbewijzen en klantenpassen die in de auto lagen, bleek dat de eigenaren van die passen slachtoffer waren van auto-inbraken. Die vonden plaats in Tilburg, Koewacht en Graauw. De laatste inbraak was op 14 mei.

Achtervolging

De politie zette de achtervolging in omdat de agenten de auto kenden. De bestuurder heeft geen geldig rijbewijs en heeft de reputatie dat hij er vandoor gaat als hij politie ziet. De achtervolging duurde een kilometer of tien en ging op hoge snelheid door het gebied tussen Vogelwaarde en Hulst.
Tijdens de rit reed de bestuurder zijn band lek, maar hij bleef doorrijden op de velg, wat volgens de politie resulteerde in een vonkenregen. Toen hij uiteindelijk stopte, rende hij weg, met twee plastic tassen. Die verloor hij toen hij over een sloot sprong.

Harddrugs

In de tassen zat volgens de politie 'een behoorlijke hoeveelheid harddrugs'. De man is uiteindelijk met hulp van een politiehond aangehouden in een tulpenveld.