Man opgepakt die vrouw uit Waterlandkerkje via WhatsApp oplichtte

De identiteit van de man die een vrouw uit Waterlandkerkje oplichtte via WhatsApp is door de politie achterhaald. Hij wordt later verhoord. De man pinde eind vorig jaar zo'n 2.500 euro, nadat de vrouw die had overgemaakt, aan het Mathenesserplein in Rotterdam.
Een voorbeeld van hoe er fraude wordt gepleegd via WhatsApp
Een voorbeeld van hoe er fraude wordt gepleegd via WhatsApp © Politie
De politie gaf begin april beelden vrij van de dader, die begin deze maand in het programma Opsporing Verzocht zijn getoond. Na tips kon de politie vaststellen dat het gaat om een 22-jarige inwoner uit Rotterdam.
De vrouw die hij oplichtte kreeg op 24 december 2020 een appje van haar 'zoon', die beweerde dat hij een nieuw telefoonnummer zou hebben. Hij zou in geldnood zitten, omdat er meerdere rekeningen snel betaald moesten worden. Het geld zou hij snel terugstorten, beloofde hij.

Hoge bedragen

De verdachte in deze zaak pinde kort achter elkaar hoge bedragen bij pinautomaten van verschillende banken. Dat gebeurde onder meer diezelfde avond nog bij een pinautomaat aan de Mathenesserplein in Rotterdam. Deze vorm van oplichting wordt ook wel vriend-in-nood-fraude genoemd.