Koersalarm, La Vuelta gaat net niet door Zeeland

Het duurt nog even, maar Zeeuwse wielerliefhebbers kunnen maar beter alvast de agenda erbij pakken. La Vuelta, oftewel de Ronde van Spanje, rijdt volgend jaar niet door Zeeland. Dat is op zich geen nieuws, maar de editie van 2022 komt dichter dan ooit bij Zeeland.
Primoz Roglic
Roglic, hier als winnaar in de Ster ZLM, is de laatste winnaar van de Vuelta © Omroep Zeeland
Dat zit zo. De Ronde van Spanje zou oorspronkelijk in 2020 in Utrecht starten, waarna de renners na etappes in 's-Hertogenbosch en Breda het vliegtuig richting Spanje zouden nemen. Vanwege de coronapandemie ging La Vuelta vorig jaar niet van start in Nederland, maar werd in Spanje vertrokken. Omdat de start van de wielerronde voor dit jaar al aan Burgos was gegeven, werd Utrecht beloofd om in 2022 terug te keren.
Dat gebeurt nu. Voor Zeeuwen is vooral de derde etappe interessant. Die rit begint en eindigt in Breda. De karavaan passeert onder meer Woensdrecht en Bergen op Zoom. Voor Zeeuwse wielerliefhebbers de uitgelezen kans om het peloton aan het werk te zien.
Het is nog niet bekend wanneer de Ronde van Spanje langs Zeeland rijdt. Normaal gesproken is de start eind augustus, maar dit moet nog door de UCI worden bevestigd.