Oude PSD-schepen in Italië herenigd

Twee oude PSD-schepen waren afgelopen week voor het eerst samen te zien bij het Italiaanse eiland Elba. Dat meldt PSDnet.nl. 'Oude tijden herleven', schrijven de liefhebbers.

Twee oude PSD-schepen herenigd in Italie (foto: Gaetano D'auria)

De Acciarello (voorheen Prins Johan Friso) en de Tremestieri (vroeger de Koningin Beatrix) waren tot 2004 samen in de vaart op Vlissingen-Breskens. De schepen werden overbodig na de opening van de Westerscheldetunnel in 2003.

De Tremestieri (Koningin Beatrix) kwam afgelopen week voor de allereerste keer aan in havenstad Piombino, na een reis van ruim 700 kilometer vanuit Messina. Het schip voer sinds 2005 in de Straat van Messina, tussen Sicilië en het puntje van de 'laars' van Italië. De Beatrix voer daar samen met zusterschip Acciarello (ex-Prins Johan Friso), maar dat schip werd de afgelopen 10 jaar meestal ingezet bij Toscane en Elba.

Hereniging

De in Vlissingen gebouwde schepen zijn nu weer herenigd. Ze varen het vakantieseizoen voor veerdienst BluNavy op de dienst tussen Piombino en Portoferraio op het eiland Elba.

Bij Messina is alleen de Amedeo Matacena (ex-Prinses Juliana) achtergebleven, die nog steeds in Reggio di Calabria ligt. Volgens PSDnet.nl ligt de Juliana daar 'weg te roesten.'

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Meer over dit onderwerp:
PSD Italië Elba
Deel dit artikel:

Reageren