Vier generaties postbezorging: na 47 jaar zit het er ook op voor Ferry

Na 140 jaar gaat er in Sas van Gent geen brief meer door de handen van de familie De Hulsters heen. Nu Ferry de Hulsters, na 47 jaar bij de post, met pensioen gaat betekent dat een einde aan vier generaties postbodes.

Zijn grootvader en vader gingen Ferry al voor en ook zijn zoon heeft een tijd lang de post bezorgd. "Vroeger was dat zo, van vader op zoon. Ik heb geleerd voor automonteur, maar het is er nooit van gekomen", zegt hij. Zijn zoon heeft enige tijd geleden ook zijn postzakken ingeruild voor een andere baan. "Er werd toen gereorganiseerd en hij is toen op zoek gegaan naar een andere baan."

Post bezorgen geeft vrijheid

Spijt dat hij nooit iets anders is geworden, of ander werk gezocht heeft, heeft hij zeker niet. "Ik vond het fijn om op straat te zijn, een praatje te maken met de mensen. Meestal zijn ze blij als je iets voor ze hebt. De vrijheid die het beroep je geeft vond ik ook prettig. Even een bakje koffie doen thuis. En vroeg thuis, dat vond ik ook fijn", zegt hij.

Vandaag liep hij zijn laatste ronde in zijn eigen wijk (foto: Omroep Zeeland)

Van pakketjes bezorgen in heel Zeeuws-Vlaanderen, tot de post om de hoek. Hij heeft het allemaal gedaan. Hij eindigde zijn carrière in zijn eigen wijk. "Ik begon bij mezelf, bij de voordeur. Dan liep ik mijn ronde en eindigde ik eigenlijk bij de achterdeur, bij de buren", zegt hij.

Na zijn laatste brieven door de bus te hebben gedaan gaat Ferry de Hulsters op weg naar huis. Daar wordt hij verrast door vrienden en familie. "Ze hebben het helemaal versierd. Ik ben echt verrast. Dit had ik vanmorgen niet bedacht", zegt hij met een grote glimlach.

De stoppende postbezorger werd verrast met een feestje na zijn laatste rondje (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Sas van Gent postbode PostNL postbezorgen
Deel dit artikel:

Reageren