Van den Broeke komt opnieuw fractie van een seconde tekort voor 41 jaar oud Zeeuws record

Het is Tim van den Broeke op 0.24" na niet gelukt om het 41 jaar oude Zeeuws record op de 1500 meter uit de boeken te lopen. De atleet uit Vlissingen liep bij de Next Generation Athletics in Nijmegen een tijd van 3.43'84". Voor Van den Broeke is het een persoonlijk record, maar het is nog een fractie van een seconde langzamer dan de tijd van Henk Lindner uit 1979.
Van den Broeke komt opnieuw fractie van een seconde tekort voor 41 jaar oud Zeeuws record
Van den Broeke is al een tijdje bezig om het Zeeuwse record van Lindner (3.43'60") te verbeteren. Een aantal keer zat hij er al heel dichtbij. In 2020 kwam hij een halve seconde tekort en de afgelopen weken strandden twee pogingen ook net boven de tijd van Lindner. Zo liep Van den Broeke twee weken geleden nog een tijd van 3.44'50" in Utrecht.
"Het was een hele chaotische race gisteren", zegt Van den Broeke. "In het begin was er een te laag tempo. Vanaf 1200 meter ging het ineens heel snel en toen was ik helemaal leeg", analyseert Van den Broeke. "Maar ik ben goed genoeg om die tijd te lopen."

Goede benen

Om die tijd te kunnen lopen zijn er een aantal factoren die van belang zijn volgens Van den Broeke. "Ik moet goede benen hebben, de race moet juist zijn en ook de weersomstandigheden zijn van belang. Dan moet ik dat record kunnen pakken. Maar wanneer dat precies is, weet ik niet. Ik hoop dit seizoen en anders volgend jaar of het jaar daarna."
Het is weliswaar geen Zeeuws record, maar wel een PR voor Van den Broeke
Het is weliswaar geen Zeeuws record, maar wel een PR voor Van den Broeke © Omroep Zeeland
Sinds 1979 is Henk Lindner dus de Zeeuwse recordhouder op de 1500 meter en hij volgt de prestatie van Van den Broeke nu op de voet. "Henk stuurt me af en toe berichtjes via Facebook", zegt de Vlissingse atleet. "Dan wenst hij me succes en hoopt hij dat ik haal. Dat is super natuurlijk."

PR op 5000 meter

Op de 5000 meter was er ook een persoonlijk record voor Floris Willeboordse uit Middelburg. Hij liep de afstand in een tijd van 14.17'77". Dat is meer dan elf seconden sneller dan zijn vorige PR.