Titelverdediger Pleijte gaat ook in nieuwe Kustmarathon voor het podium

"Het podium is het doel. Dat ben ik aan mijn stand verplicht." Het zijn de woorden van tweevoudig winnaar en titelverdediger Tim Pleijte. De atleet uit Vlissingen won in 2019 de laatste editie van de Kustmarathon. Vandaag werd bekend dat het evenement in het eerste weekend van oktober zonder beperkingen kan worden georganiseerd.

Tim Pleijte wint Kustmarathon 2019 (foto: Omroep Zeeland)

"Fantastisch nieuws", zegt Pleijte. "Ook dat het op tijd wordt aangekondigd. Deelnemers hebben nu nog voldoende tijd om zich voor te bereiden." De Kustmarathon wordt over zestien weken gehouden. Pleijte heeft zelf 'aan een week of twaalf voorbereiding' voldoende. "Ik ben zeker van plan om mee te doen, als de trainingen goed verlopen", aldus de tweevoudig winnaar van de Kustmarathon. Met het podium als doel. "Al weet ik natuurlijk nog niet hoeveel sterke deelnemers mee gaan lopen."

Pleijte vindt het lastig om in te schatten wat zijn niveau is. "Ik heb wel doorgetraind, maar omdat er geen wedstrijden waren, heb ik geen idee waar ik sta. In wedstrijden kan je vaak een stapje extra zetten, als dat nodig is."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Kustmarathon Tim Pleijte hardlopen
Deel dit artikel:

Reageren