Boulevards Vlissingen afgesloten (en dat gaat vanaf zaterdag misschien wel vaker gebeuren)

Het weerstation Vlissingen tikte vandaag nét de 25 graden niet aan, maar de gemeente Vlissingen nam in ieder geval het zekere voor het onzekere: Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen zijn om 13.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf zaterdag gaat zo'n afsluiting misschien nog wel een stuk vaker voorkomen, niet alleen als het warm weer is.
Afsluiting boulevards Vlissingen
Vorig jaar werden de boulevards ook al een aantal keer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. © ANP
Nu denk je misschien: 'Wat heeft de temperatuur met het afsluiten van de boulevards te maken?!' De gemeente Vlissingen heeft half april besloten bij temperaturen vanaf 25 graden de Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer van 13.00 tot 23.00 uur.
Op het weerstation in Vlissingen werd tot 16.30 uur nog geen 25 graden gemeten. Volgens weerman Jules Geirnaerdt was de hoogst gemeten temperatuur op dat moment 23,6 graden. Het zou kunnen dat de temperatuur nog iets stijgt, maar de weerman verwacht niet dat 25 graden gehaald wordt. De gemeente zegt het besluit te nemen op basis van de weersverwachting die op de website van het KNMI wordt gegeven.

'Ik kom niet meer terug'

Flink wat bezoekers waren vandaag verrast door de sluiting van de Boulevard. Voor sommigen is het een reden om deze zomer niet meer terug te komen. Anderen begrijpen de beslissing en parkeren zonder problemen hun scooter, om te voet verder te gaan.
Boulevards Vlissingen afgesloten (en dat gebeurt vanaf zaterdag een stuk vaker)
De gemeente wil zo voorkomen dat het te druk wordt, zeker met de anderhalve meter afstand in het achterhoofd. Voetgangers, fietsers en mensen met gehandicaptenvoertuigen mogen wel de boulevards op.
Maar dat is nog niet alles: als het aan de gemeenteraad ligt, gaan de boulevards ook in het weekend dicht van 13.00 tot 24.00 uur tijdens de komende zomermaanden. En in juli en augustus ook doordeweeks van 17.00 tot 24.00 uur. Het is nog niet duidelijk hoe de burgemeester en wethouders daar over denken, maar de gemeenteraad is in ieder geval met een brede meerderheid voor.
Sinds 1 mei waren de boulevards al op zondagmiddagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook vorig jaar werd de Vlissingse boulevard meerdere keren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Maar toen waren er nog geen vaste regels voor. De nieuwe regels gelden vooralsnog alleen voor 2021.