Mobiel team op pad om dak- en thuislozen te vaccineren

De GGD vaccineert vandaag en volgende week dak- en thuislozen in Zeeland en vrouwen die in een blijf-van-mijn-lijfhuis verblijven. Het gaat om zo'n 175 mensen. Zij krijgen het Janssenvaccin en hoeven daarom maar één keer te worden geprikt.
GGD vaccineert dak- en thuislozen mobiel team
Mobiel team vaccineert donderdag de dak- en thuislozen in Zeeland © GGD Zeeland
Een mobiel team, bestaande uit een arts, een prikker en een administrateur gaat langs de opvanghuizen en locaties voor beschermd wonen. Eerder al vaccineerde GGZ Emergis 45 cliënten uit de maatschappelijke opvang.
Joke Gaemers, directeur GGD Zeeland laat weten blij te zijn deze specifieke groep op deze manier te kunnen bereiken: "We zijn erg blij dat we naast de vaccinaties voor het 'algemeen publiek' ook deze groep mensen een coronavaccinatie aan kunnen bieden. Iedereen verdient het om gezond te zijn en te blijven."
GGD vaccineert dak- en thuislozen mobiel team
Kleine prikstraat voor daklozen bij Leger des Heils in Vogelwaarde © GGD Zeeland
Het vaccineren gebeurt in samenwerking met de organisaties voor maatschappelijke opvang. Woordvoerder Lotte Rijk van de GGD Zeeland zegt dat die samenwerking belangrijk is, omdat de maatschappelijke opvanglocaties in beeld hebben welke personen gevaccineerd moeten worden.
Volgens Rijk is het in dit geval een voordeel dat de dak- en thuislozen het vaccin van Janssen toegediend krijgen. "Na één prik zijn ze klaar en hoeven niet nog een keer terug te komen."