Twee feestjes oorzaak stijging coronabesmettingen Goes

Vooral jongeren tussen de 17 en 20 jaar en hun familieleden tussen de 40 en 50 jaar zijn daardoor besmet geraakt. Een patiënt is in het ziekenhuis opgenomen.
Het uitvoeren van een test op besmetting met covid-19.
Het uitvoeren van een test op besmetting met covid-19. © Omroep Zeeland
Ondanks de stijging in Goes, noemt veiligheidsregio-voorzitter Jan Lonink de situatie beheersbaar. Er worden dan ook nog geen extra maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hij sluit echter niet uit dat dit in de toekomst alsnog gebeurt.
De Veiligheidsregio komt naar aanleiding van de stijging nu weer dagelijks bij elkaar. De afgelopen weken was dat teruggeschroefd naar een keer per week.

Thuis blijven en testen

De GGD, Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester Mulder van Goes roepen Zeeuwen op hun verantwoordelijkheid te nemen en thuis te blijven bij klachten en zich te laten testen.
De GGD houdt er, gezien de incubatietijd van twee weken, rekening mee dat het aantal besmettingen de komende weken nog verder zal oplopen.
Om die reden is er ook een groot bron- en contactonderzoek op touw gezet om alle mensen die in contact zijn geweest met coronapatiënten op te sporen. Voor dit onderzoek krijgt de GGD Zeeland hulp van collega's uit de rest van het land.

Geen trainingen

Voetbalvereniging GOES heeft naar aanleiding van het groeiend aantal besmettingen in de gemeente, en een besmetting binnen de vereniging, alle trainingen voor deze week afgelast. Een goed besluit volgens Jan Lonink.

Lees ook: