Goes wil het Utrecht van Zeeland worden, als het om openbaar vervoer gaat

Wat Utrecht is voor heel Nederland, wil Goes zijn voor Zeeland: het belangrijkste knooppunt van de regio voor het openbaar vervoer, waar treinen, bussen en taxi's uit heel Zeeland samenkomen. Om die ambitie waar te maken is het nodig dat het plein voor het station in Goes flink wordt aangepakt, vindt de gemeente.

Voor het zover is, moet er een haalbaarheidsonderzoek komen, om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Wethouder Cees Pille hoopt dat binnen een paar maanden af te ronden waarna een voorstel naar de gemeenteraad kan.

Moeten de vele fietsen die op het Stationsplein staan daar blijven? Waar wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe vormen van vervoer? Pille weet het nog niet en ziet uit naar het onderzoek, maar is wel van mening dat de vele fietsen op het plein nu voor een rommelige indruk zorgen en daar wil hij van af.

Rondslingerende fietsen moeten na de herinrichting tot het verleden behoren (foto: Omroep Zeeland)

Het is wel de vraag of de gebruikers van het openbaar vervoer - de reizigers - op de veranderingen rond het Goese station zitten te wachten. De mensen die Omroep Zeeland aansprak reageerden lauw. "We zijn hier aan gewend", zeiden twee jongens. "Ik vind het niet nodig", stelde een scholiere.

Een man stelde zelfs voor om dakjes boven de fietsen te maken. Het is niet erg waarschijnlijk dat dat het advies wordt, de gemeente wil juist een rustigere entourage rond het station realiseren.

Wethouder Cees Pille van Goes over het onderzoek naar de stationsomgeving

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes station
Deel dit artikel:

Reageren