Goedemorgen! Fileleed voorbij, Zeeuws gras op het EK en nieuwe aardappelen

Het viel niet mee voor automobilisten die gisteren onderweg waren in Zeeland. De ellende begon met werkzaamheden op de A58. In de avondspits kwamen daar nog opstoppingen door ongelukken en een pechgeval bij. Als het goed is, gaat het vandaag beter, want de werkzaamheden op de A58 bij Hoogerheide zijn vanochtend afgerond.
Hendrik
Hendrik Nagelhoud van DLF op één van zijn grasmatten. © Omroep Zeeland
Het Europees Kampioenschap voetbal heeft een Zeeuws tintje. Een groen tintje, om precies te zijn. Want de meeste grasmatten waarop het kampioenschap gespeeld wordt, hebben hun oorsprong in Kapelle. Het bedrijf DLF heeft het gras voor in de stadions ontwikkeld. En dat is niet in elk stadion hetzelfde gras, want in Bakoe groeit het gras anders dan in Londen.
Vandaag worden op Tholen de eerste aardappelen geveild.
Vandaag worden op Tholen de eerste aardappelen geveild. © ANP
Zijn er al nieuwe aardappels? Op Tholen wel. Op de veiling in Sint-Annaland worden vandaag de eerste aardappelen van het nieuwe seizoen geveild. Het is op Tholen elk jaar weer een sport om zo vroeg mogelijk aardappelen naar de veiling te brengen. In Sint-Annaland staat de laatst overgebleven aardappelveiling van het land.
Een Schotse hooglander op Noord-Beveland.
Een Schotse hooglander op Noord-Beveland. © Adrie Gideonse

Het weer:

Het is ook vandaag weer een zonnige dag, al komt er in de loop van de dag wat hoge bewolking bij. Het wordt ook iets warmer dan gisteren met vanmiddag 21 tot 24 graden. Ook vandaag is er een zwakke tot matige wind, uit noordoost tot noord.