Zeeuwse Adrienne voor het eerst weer aan het werk na operatie

De Zeeuwse Adrienne Verburg heefts sinds tijden weer wat gewerkt. Ze lag er uit omdat ze moest herstellen van een operatie. Verburg is lipoedeempatiënte en werd geopereerd in Sydney. Nu ze weer thuis is probeert ze haar werk weer op te pakken.
Adriënne, Zeeuw in het buitenland
Adriënne en haar man Ben © Adriënne Verburg
"Het is mijn eerste dag in de keuken", vertelt ze op de radio. "Degene die de boel opving toen ik in het ziekenhuis lag heeft nu een break." Adrienne mag direct vol aan de bak want ze maakt lange dagen. "Ik ben nog herstellende. Ik heb een maand niet veel gedaan."
Het zou normaal nu veel drukker zijn in en om het bedrijf van Adrienne. "Gepensioneerden trekken met caravans hierlangs naar de regio Broome. Dat doen ze omdat het daar warmer is." Maar het is geen normale tijd. "De grens tussen West-Australië is door corona weer dicht. Een deel van de pensionado's kwam langs, de rest niet."
Adrienne zit dichtbij die grens: "Voor ons is het nu bijna onmogelijk om een camping te hebben. Personeel krijgen is niet makkelijk. Ik vraag me af of het verstandig is om open te gaan."
Luister hier naar het gesprek met Adrienne Verburg:
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.