Zeeuwse Marie-Paule in de ban van loterij

Het is eigenlijk veel van hetzelfde in het leven van Marie-Paule. Het gaat 'zijn gangetje'. Als we haar bellen somt ze het rijtje weer op: er mag nog steeds niet gereisd worden, de restaurants zijn gewoon open en Marie-Paule heeft het lekker druk. Over één onderwerp wordt veel gesproken: de loterij.
Marie-Paule Herman
Marie-Paule Herman aan de wijn in 'haar' restaurant in Hongkong © Marie-Paule Herman
De regering wil het vaccineren stimuleren met een loterij waarin grote prijzen zijn te winnen. Deelnemers kunnen zich vanaf 15 juni inschrijven en maken kans op een Tesla of een nieuw appartement. Als ze zich tenminste laten vaccineren.
"Mensen hebben daar wel oren naar", zegt Marie-Paule. En er is nog meer: "In september krijgen alle permanent-residents 300 euro, ze doen er alles voor om mensen te pushen." Een extraatje kan van pas komen want de huizenprijzen zijn torenhoog in Hongkong. De gekte is zo erg dat er onlangs een parkeerplaats voor een miljoen euro is verkocht.
Luister hier naar het gesprek met Marie-Paule:
Marie Paule verbaast zich over de huizenprijzen in Hongkong
Marie-Paule Herman komt uit Axel. Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werkt wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven.