'Plannen zwembad Smerdiek worden waarschijnlijk versoberd'

Inwoners van Sint-Maartensdijk vrezen dat de renovatie van hun zwembad wordt afgeblazen of op z'n minst versoberd. "Dat is wel de teneur in het dorp ja," zegt voorzitter Ron van der Graaf van de Dorpstafel. Hij zelf denkt niet dat de opknapbeurt helemaal van de baan is.

Renovatieplannen zwembad Smerdiek te duur (foto: Omroep Zeeland)

De raad heeft vorig jaar 1,2 miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van het vijftig jaar oude openluchtzwembad. De enig overgebleven aannemer vraagt 2,9 miljoen voor de klus. "Te duur", oordeelt de Thoolse politiek, die deze week verantwoordelijk wethouder Hommel de opdracht gaf om en nieuw voorstel te bedenken.

Van der Graaf kan het bedrag van 2,9 miljoen niet plaatsen. "Ik snap dat de materiaalkosten zijn gestegen, maar zoveel? Maar ja, er is momenteel werk zat en dan kun je als aannemer blijkbaar de hoofdprijs vragen."

Snijden

De voorzitter van het dorpsoverleg van Smerdiek denkt dat de wethouder in het oorspronkelijke plan gaat snijden om de kosten te drukken. Het zou hem verbazen als de renovatie wordt geschrapt. "Daar komt hij in het dorp niet mee weg, maar ook in de politiek niet. De raad heeft deze week unaniem aangegeven het zwembad te willen behouden en de wethouder is teruggestuurd om uit te zoeken hoe."

De raad praat volgende week verder over het zwembad en dan zal er ook een nieuw voorstel moeten liggen.

Meer over dit onderwerp:
Haestinge zwembad Sint-Maartensdijk
Deel dit artikel:

Reageren