Echtgenoot verdachte zegt dat hij relatie met Ichelle had

De man van Sandra H., de vrouw die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Ichelle van de Velde, had een verhouding met Ichelle. Dat zegt hij in de Belgische krant Het Nieuwsblad. 'Alles wijst er op dat ik nog twee maanden met haar moordenaar onder één dak heb gewoond'.

Ichelle van de Velde (foto: Omroep Zeeland)

Felix, de man van Sandra H., vertelt dat hij al enkele maanden een 'intieme relatie' met Ichelle had. 'Tussen Sandra en mij boterde het al lang niet meer. Wij hebben mooie jaren gehad. Maar de laatste jaren ging het heel moeilijk. Sandra is geen makkelijke vrouw. Ze wentelde zich altijd in een slachtofferrol, liet mij vooral voor de kinderen zorgen en deed alleen maar wat ze zelf wilde.'

De 45-jarige Sandra H. uit Aardenburg, oorspronkelijk een Antwerpse, zit sinds 9 februari vast. Ichelle verdween op 15 december vorig jaar. Haar lichaam werd in februari in delen uit het Uitwateringskanaal tussen Sluis en Retranchement gevist.

'Ik werd verliefd op haar'

Het is voor het eerst dat deze Felix zelf iets over de zaak zegt. In 2019 verhuisde het gezin van de Vlaamse kustplaats Wenduine naar Aardenburg, omdat Sandra daar een spiritueel winkeltje wilde beginnen, vlakbij het atelier van Ichelle. 'Sandra en Ichelle leerden elkaar al snel kennen. Ze werden vriendinnen'. Hij vertelt dat hij Ichelle vervolgens ook leerde kennen. 'Het klinkt misschien raar voor de buitenwereld, maar Ichelle en ik groeiden heel snel enorm naar elkaar toe. Ik werd verliefd op haar.'

Scheiden

Sandra H. en hij stonden op het punt om uit elkaar te gaan, vertelt hij. 'De bedoeling was dat Ichelle en ik verder samen zouden gaan'. Hij zegt Ichelle een dag voor haar verdwijning voor het laatst te hebben gezien. Nadat zij hem 'liefdesberichten' zou hebben gestuurd, spraken ze volgens Felix af in Knokke. 'Dat werd uiteindelijk onze laatste dag samen'.

Felix laat weten nooit te hebben zien aankomen dat zijn vrouw in staat zou zijn om een moord te plegen. Nog twee maanden na Ichelle's verdwijning woonden Sandra H. en Felix samen. 'Maar nooit heb ik iets gemerkt'. De verdachte ontkent de moord op Ichelle, maar heeft inmiddels toegegeven een deel van haar lichaam in het kanaal te hebben gedumpt.

Doodsbedreigingen

Felix en zijn kinderen vertrokken na de arrestatie van Sandra H. uit Aardenburg. 'We moesten daar weg. We kregen zelfs echt doodsbedreigingen. Overal werden wij opzij geduwd'. Hij en de kinderen wonen nu weer aan de Belgische kust.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Aardenburg Ichelle Ichelle van de Velde
Deel dit artikel:

Reageren