Het blijft maar dalen: zeven coronapatiënten in ziekenhuizen

In de twee Zeeuwse ziekenhuizen liggen momenteel zeven coronapatiënten. Dat is bijna een halvering ten opzichte van vorige week, toen er dertien patiënten waren. De coronazorg kan verder worden afgeschaald.

(foto: Omroep Zeeland)

In ziekenhuis Adrz in Goes worden nog vijf covid-patiënten behandeld. Drie van hen op de verpleegafdeling, twee op de intensive care. In ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen worden momenteel twee patiënten behandeld, één op de IC en één op de verpleegafdeling. De daling gaat nu snel. Vijf weken geleden lagen op de corona-afdelingen nog ruim veertig patiënten.

Van hele afdelingen naar isolatiekamers

Nu de aantallen zo klein zijn, kunnen de ziekenhuizen de coronazorg verder afschalen. Patiënten liggen nu op een aparte isolatiekamer. Daardoor hoeven er niet langer hele afdelingen of delen van afdelingen afgeschermd en coronaproof te worden gehouden. "Dat is veel prettiger werken voor het personeel", zegt woordvoerder René Maas.

Ziekenhuis Adrz stopt met het meten van temperatuur van bezoekers, nu ook de besmettingscijfers flink dalen. Over twee weken wordt bekeken of de bezoekregeling kan worden verruimd. Nu mag elke patiënt nog één bezoeker per dag ontvangen.

De twee ziekenhuizen hebben sinds vorige week geen patiënten meer afkomstig van ziekenhuizen buiten de regio. In heel Nederland daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland ZorgSaam patiënten Adrz corona IC
Deel dit artikel:

Reageren