Trainers Zeeuwse topclubs kijken vooral als supporter naar EK-voetbal

Trainer Lieven Gevaert van Hoek en trainer van Kevin Hollander van GOES genieten tot nu toe van het Europees Kampioenschap voetbal. Ze hebben de trainersbril afgezet deze weken en beleven veel plezier aan de emotie tijdens de wedstrijden.

Links Lieven Gevaert en rechts Kevin Hollander (foto: Omroep Zeeland)

Het valt de twee trainers op dat de kleinere voetballanden het goed doen op het Europees Kampioenschap. "De verwachting was dat het niveau laag zou zijn", zegt Hollander. Maar dat is tot nu toe echt niet het geval."

Lieven Gevaert, die zelf uit België komt, kijkt vooral met emotie naar de wedstrijden vertelt hij in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer. Zeker toen de Belgen afgelopen zaterdagavond speelden en overtuigen met 3-0 wonnen van Rusland. "Het elftal is beter dan drie jaar geleden. Je ziet meer ervaring en wanneer de geblesseerde spelers ook nog eens terugkomen, dan kunnen ze vast ver komen."

België krijgt groot compliment

Hollander zag zaterdag ook een favoriet voor de winst. Hij vond de Rode Duivels vooral erg gedisciplineerd spelen. "Ze verdienen echt een groot compliment en ik verwacht dat ze ook de volgende wedstrijden een maatje te groot zijn voor hun tegenstanders."

Gevaert heeft gisteravond ook zeker genoten van het Nederlands Elftal en het viel hem op, hoe sterk het middenveld speelt. "Het is zelfs beter dan de Belgen, alleen was er op de linkerflank toch flink wat op te merken." Volgens de Vlaming hebben ze het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt door twee onnodige fouten, waar de goals van Oekraïne uit vielen.

'Je weet het nooit'

Hollander vond het gisteravond ook goed, maar hij is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal niet de sterkste formatie heeft. "Al weet je het nooit, want in de afvalfase spelen er zoveel dingen mee en draait het om de vorm van de dag."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes HOEK Kevin Hollander Lieven Gevaert
Deel dit artikel:

Reageren